vindem panouri solare, pompe de caldura, turbine eoliene

Navigare rapida

» Acasa » Produse EcoEnergo » Turbine eoliene

Centrale eoliene mici pentru uz rezidential

turbine eoliene

Prezentare


Turbinele de vant sunt folosite pentru ajutor la incalzirea locuintelor. Energia generata ce poate fi 230 V AC monofazat sau 400 V AC trifazat alimenteaza rezistentele de incalzire dintr- un tanc acumulator de energie de pe reteaua de incalzire a locuintei.

Energia este generata intr-un alternator de turatie joasa, actionat direct, cu magneti permanenti. Turatia turbinei este mentinuta aproape constanta de computerul de proces, astfel atat timp cat bate vantul, avem la borne o tensiue de 240 V sau 400 V AC de putere variabila.

Daca utilizam o turbina suficient de puternica, de exemplu de 11 kW, se poate asigura integral incalzirea unei locuinte de circa 200 m2 in perioadele cu vant. Surplusul de energie produsa se poate vinde la un furnizor de energie prin intermediul unui procesor complex de tip invertor sincron IGBT ( GridTek Power Procesor ). Functionarea sistemului este automata.


Sisteme hibride de generare de electricitate

Turbinele vant utilizate in combinatie cu sisteme fotovoltaice PV si optional cu un generator de rezerva Diesel sau benzina, asigura o alternativa viabila si ieftina alimentarii cu energie electrica in zonele aflate departe de reteaua nationala electrica. Adesea sistemele hibride contin si subsisteme fotovoltaice pentru a profita de variatiile complementare sezonale ale vantului si ale energiei solare.

Sistemele hibride pot fi livrate de la 1 kW pana la peste 150 kW. Sunt proiectate in jurul unui magistrale de curent continuu ( DC bus ), care formeaza punctul comun de conectare pentru toate sursele si sarcinile de curent continuu. Controlul pe curent continuu este format dintr-un Centru de Putere de curent continuu (DC Power Center), care include sigurante electrice de protectie, sisteme de control, supraveghere si monitorizare a instalatiei. Turbinele de vant si modulele fotovoltaice sunt conectate la Centrul de Putere DC prin regulatoare de incarcare separate.

Tot la Centru de Putere DC sunt conectate o baterie sau grup de baterii ce asigura pe termen scurt stocarea de energie ( de obicei 0,5 – 2 zile ). Invertorul sau orice sarcina electrica consumatoare de curent continuu DC sunt si ele conectate tot la Centrul de Putere DC. Generatorul de rezerva Diesel incarca bateriile printr-un regulator de incarcare. Generatorul de avarie poate fi comandat sa porneasca si sa se opreasca automat de catre Centrul de Putere DC.