vindem panouri solare, pompe de caldura, turbine eoliene

Navigare rapida

» Acasa » Produse EcoEnergo » Sisteme solare » Panouri solare cu tuburi vidate

Panouri solare cu tuburi vidate

panou solar cu tuburi vidate

EcoEnergo este prezenta pe piata cu o gama completa de panouri solare si accesoriile aferente, pentru incalzirea apei. Promovam cele mai noi tehnologii implementate in sisteme profesionale de incalzire solara si termica a apei.

Panourile solare sunt folosite pentru transformarea energiei solara in caldura, atunci cand aceasta cade pe suprafata de absorbtie. Se utilizeaza la sistemele solare compacte pentru incalzirea apei in perioada primavara-vara-toamna si la sistemele solare complexe pentru incalzirea apei tot timpul anului (inclusiv iarna), precum si la sistemele solare speciale pentru incalzirea locuintelor in anotimpul rece, pentru incalzirea piscinelor, etc.

Scopul si locul instalarii sunt importante din punct de vedere al gradului de exploatare si al eficientei in exploatare si in consecinta al economicitatii instalatiei.

Panourile solare comercializate de societatea noastra sunt modele cu tuburi vidate AMK (Elvetia) si Kloben (Italia).


Principiul de functionare al panourilor solare

La serpentina inferioara a boilerului se conecteaza panourile solare printr-un circuit inchis prin care circula un agent termic cu antigel. Agentul termic transfera caldura solara captata in panouri, apei din boiler. Astfel se poate incalzi apa menajera tot timpul anului. La serpentina superioara se conecteaza a doua sursa de caldura ce poate fi o pompa de caldura sau centrala termica existenta, cu combustibil fosil, lemne, gaz sau electrica. Boilerul este prevazut, ca sursa de incalzire de rezerva, cu rezistenta electrica de 2 kW comandata cu termostat.

In sezonul cald panourile solare asigura incalzirea apei menajere in proportie de peste 90% astfel incat nu mai este necesara pornirea centralei termice existente, iar in perioada rece a anului preincalzesc apa menajera, la montaj in cascada

Avantaje:

» Realizeaza economii importante de combustibil: in sezonul cald, apa menajera este preparata exclusiv cu ajutorul energiei soarelui, iar in sezonul rece, centrala termica vine sa completeze necesarul de energie necesara incalzirii apei menajere;
» Sunt relativ usor de instalat, lucreaza tot timpul anului la presiunea de apa a retelei;
» Au cel mai bun raport calitate / randament / pret;
» Fiabilitate mare, durata de viata mare.